Як знайти офіційну роботу за кордоном: 5 порад

Як знайти офіційну роботу за кордоном: 5 порад

У звичайного українця офіційна робота за кордоном завжди викликає багато запитань. До кого звернутися, як знайти вакансію, на який прибуток розраховувати? Шукати роботу за кордоном без посередників чи скористатися допомогою агентства? Давайте розберемося та розповімо про всі тонкощі працевлаштування.

Кадровому агентству – «так»

В інтернеті можна знайти багато вакансій на роботу за кордоном. Тому здається, що посередник не потрібний. Але якщо ви не хочете складнощів з нечесними роботодавцями, неофіційною працею та її наслідками, оформленням документів, тоді агентство необхідне.

Звернення до агентства вирішує головне питання – як знайти роботу за кордоном від роботодавця. А самостійні пошуки завжди пов’язані із ризиками. Здебільшого так пропонують нелегальні посади, нема гарантії, що ви отримаєте на руки, що пообіцяли.

Хороше кадрове агентство – ваш надійний помічник, який дозволить не переживати про безпеку за кордоном та отримувати гідну винагороду.

Знайдіть вакансію

В агентстві вам запропонують роботу за кордоном для сімейних пар, жінок, чоловіків. Вакансії різноманітні:

  • на фабриках та заводах;
  • складські працівники;
  • будівельники, ремонтники, вантажники;
  • у сфері обслуговування.

Вакансію підберуть, навіть якщо ви не знаєте мови. Наприклад, для чоловіків знайдеться робота сантехніком за кордоном, водієм, електриком, столяром, будівельником.

Робота для жінок представлена швачками, покоївками, нянями, молодшим персоналом у лікарнях тощо.

Підпишіть контракт

Наявність договору – найкращий варіант. Адже ще перебуваючи в Україні ви знатимете, куди їдете, на яку посаду, розмір зарплати. Усе це обговорюється в контракті.

Уважно вивчіть договір та переконайтеся, що його пункти вас влаштовують. Якщо ні, не соромтеся обговорити їх із потенційним роботодавцем. Не виключено, що він піде вам назустріч.

Отримайте візу

Для легальної роботи за кордоном знадобиться робоча віза. Без неї перебування там з метою працевлаштування вважається незаконним.

В агентстві підкажуть, які документи необхідні для її оформлення. Насамперед це громадянський паспорт так код, загранпаспорт, довідка про доходи та інше.

Організуйте від’їзд

Тепер, коли все готове, залишилося подбати про легку дорогу. Купуйте проїзні квитки або попросіть зробити це агентство. Перший варіант підійде, якщо раніше ви бували у цій країні та знаєте тонкощі поїздки. Якщо виїзд за кордон вперше, краще скористатися допомогою посередника.

Щоб добре орієнтуватися на місцевості, придбайте карту міста. Не беріть із собою нічого зайвого, лише необхідні речі та документи.

Пам’ятайте – за кордоном на вас чекає не лише робота. Будуть вихідні, коли ви зможете подорожувати, оглядати пам’ятки, знайомитися з цікавими людьми та отримувати позитивні емоції.