Де студенту за кордоном попрацювати: 5 популярних варіантів

Де студенту за кордоном попрацювати: 5 популярних варіантів

В останні роки набирає популярність робота за кордоном для студентів . Лише кілька місяців – і можна отримати серйозні гроші. Але навіть не це головний плюс. Підробляючи за кордоном, студенти швидко підтягують іноземні мови, отримують корисні знайомства та професійний досвід.

Ми підготували добірку найпопулярніших способів заробітку за кордоном для студентів.

Сільське господарство

Збирання груш, яблук, полуниці, пакування в ящики – гарний варіант сезонного заробітку. Така робота за кордоном підійде без знання мови. Зарплата – від виробітку.

Студенти отримують можливість познайомитися з культурою та звичаями країни, розширити світогляд та заробити понад 700 євро на місяць.

Сільськогосподарські роботи поширені у багатьох країнах – від Польщі до Фінляндії. Чим стабільніша економіка, тим вища зарплата.

Фермерство

Крім сільського господарства, користується попитом також і фермерство, особливо у Данії. Щороку туди їдуть тисячі українців для роботи за кордоном і більшість із них – студенти. Це чудова нагода познайомитися з історичними куточками країни, вивчити мову і заробити.

Умови:

  • знання англійської мови;
  • хоч би мінімальний досвід роботи на фермі;
  • наявність водійських прав.

Робота з вирощування великої рогатої худоби, догляду за свинями, вівцями, птахівництво оплачується високо – від 950 євро на місяць.

Готельно-ресторанний бізнес

Володієте англійською та хочете накопичити капітал? Їдьте до Дубаю, де можна влаштуватися в готелі, клубі, барі, різних закладах громадського харчування. Для цього потрібно мати досвід у аналогічній сфері.

Це не лише можливість заробити, але й відпочити. Адже в ОАЕ сучасна інфраструктура, море, сонце та пісок. Рівень прибутку – від 1000 доларів.

Робота в США за програмою Work and Travel

За цією програмою для студента можлива легальна робота за кордоном протягом 4 місяців і ще місяць відводиться на подорожі.

Вакансій багато:

  • готельно-ресторанна сфера;
  • допоміжний персонал;
  • секретарі та інші офісні працівники – гарний варіант як робота за кордоном для дівчат;
  • аграрний сектор.

Можна поїхати працювати в один із національних парків, влаштуватися в ресторан або 5-зірковий готель. А ще – закінчити курси рятувальників або медсестер і підробляти на пляжі, доглядаючи тих хто відпочиває.

Мінімальний заробіток становить 8 доларів за годину, але цілком реально знайти роботу на 10-15 доларів.

Поєднання з навчанням

Ще одна популярна програма для студентів – Work and Study. З її допомогою можна знайти не тільки роботу, але місце навчання, причому абсолютно законно. Взяти участь у програмі можуть учні вищих закладів, а також ті, хто вже закінчив вищі навчальні заклади.

Система працює так:

  1. Студент освоює іноземну мову на курсах.
  2. Проходить практику, працюючи у сфері обслуговування.

За курси доведеться заплатити, проте період практики оплачується.

Робота за кордоном для мешканців Одеси, Харкова, Житомира та інших регіонів – чудова нагода побудувати успішну кар’єру. Головне – не проґавити шанс!