Надійне агентство з працевлаштування за кордоном: на що звернути увагу під час пошуку

Надійне агентство з працевлаштування за кордоном: на що звернути увагу під час пошуку

Сьогодні багато мешканців Львова, Чернівців, Івано-Франківська шукають роботу за кордоном. У майбутньому попит буде тільки збільшуватися, тому що в Європі зарплати вищі і рівень життя кращий. Пошуками хорошої вакансії можна займатися самостійно або вдатися до допомоги родичів та знайомих. Але набагато простіше і надійніше звернутися до кадрового агентства.

На жаль, через високу затребуваність закордонних вакансій трапляються випадки шахрайства. Ненадійні посередники пропонують вакансії для роботи за кордоном, які не відповідають опису. Високим є ризик депортації з країни внаслідок неправильно оформлених документів. Тому до вибору агентства потрібно підходити відповідально.

Що роблять агентства з працевлаштування

Фірми-посередники беруть на себе пошук вакансії, сприяють з оформленням документів, необхідних для отримання робочої візи. Крім того, вони допомагають:

  • вникнути у тонкощі зарубіжного ринку праці;
  • перекласти документи на потрібну мову;
  • дізнатися, які вакансії більше відповідають вашій освіті та досвіду.

Співпраця з агентством значно підвищує шанси отримати хорошу роботу за кордоном для українців, прискорює процес працевлаштування. Але лише за умови чесності посередника.

4 ознаки надійності посередника

Бажаєте отримати справді якісний сервіс та знайти офіційну роботу за кордоном? Тоді зверніть увагу на такі фактори:

  1. Легальність. При зверненні в агентство одразу вимагайте у менеджера ліцензію. Це документ, виходячи з якого посередник здійснює свою діяльність. Якщо вам надали лише номер ліцензії, перевірте його на сайті Мінсоцполітики України. Також у ліцензії зазначено, з якими країнами ведеться посередницька діяльність.
  2. Наявність офісу. Якщо всі питання обговорюються лише телефоном або через інтернет, це насторожує. У агентства, що поважає себе, повинен бути пристойний офіс. Запитайте, де він, та чи можна туди прийти. Деякі нелегальні фірми працюють прямо із дому. Тоді, після оплати їхніх послуг, вони можуть назавжди «загубитися».
  3. Документи. Під час укладання договору зверніть увагу, з ким він підписується, уважно прочитайте його пункти. Після оплати вимагайте підтверджуючі документи та чеки.
  4. Офіційний рахунок. Важливий фактор, що вказує на відкритість посередника. Лише ліцензовані фірми можуть проводити оплату в такий спосіб.

Отримайте максимум інформації

Це той випадок, коли більше знаєш – міцніше спиш. Пошукайте відгуки про роботу за кордоном через агентство в інтернеті, соціальних мережах, на форумах. Не соромтеся ставити такі питання:

  • яка пропонується віза;
  • хто її оформлятиме;
  • чи підписуватиметься контракт з роботодавцем;
  • як проводиться оплата;
  • які гарантії надаються.

Сьогодні ринок пропозицій на закордонному ринку переповнений. Є серед них нечисті на руку підприємці, які заманюють претендентів невисокою вартістю послуг та вигідними умовами. Наприклад, можуть пропонувати легальну роботу в Чехії по біометричному паспорті. Тому будьте уважні та зробіть все, щоб витрачати свій час та гроші з розумом.